Alleen biologisch voedsel eten kan je gezondheid verbeteren en het milieu helpen. Het maakt niet uit wat voor soort voedsel je eet, of dieetplan je volgt, biologisch voedsel is de slimme optie. Het kiezen van organische voedsel is de juiste keuze voor jouw persoonlijke gezondheid. Wanneer je de volgende keer gaat winkelen, moet je rekening houden met de onderstaande 5 redenen.

De belangrijkste redenen om alleen biologisch voedsel te kiezen:

  1. Biologisch fruit en groenten smaakt beter

Biologisch geproduceerde groenten en fruit hebben een intensere smaak. Als algemene regel geldt dat alles wat je in de schaal moet doen, of wat je ook eet als een volledig voedsel, afkomstig moet zijn van biologische landbouw. Als je groenten en kruiden gebruikt tegen ontsteking en pijn in hogere hoeveelheden, kun je ook vertrouwen op biologische kwaliteit. Het vlees vertoont ook grote verschillen in smaak en kwaliteit. Het watergehalte is aanzienlijk lager, het vlees krimpt nauwelijks bij het braden.

  1. Bio beschermt het milieu

De biologische productie is in harmonie met de natuur en daarom moet je deze productievorm zeker ondersteunen. Het is vrij van pesticiden en genetische manipulatie. Bij conventioneel geproduceerde groenten en fruit kunnen veel verschillende pesticiden vast komen te zitten, omdat tijdens het telen het spuiten van chemische bestrijdingsmiddelen is toegestaan. Voedsel dat de organische verzegeling draagt, is daarentegen grotendeels vrij van pesticiden. Het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en meststoffen is verboden.

  1. Biologisch vlees

Iedereen die beslist over vlees en zuivelproducten met het biologische zegel weet dat de dieren gezond worden gekweekt. Voor het kweken van biologisch vlees zijn vaste regels over hoeveel dieren per hectare mogen worden gehouden. Er zijn bijvoorbeeld slechts twee melkkoeien per hectare toegestaan. Bovendien worden de dieren gevoed met biologisch voer in plaats van concentraten en mogen antibiotica alleen worden toegediend in geval van ziekte.

  1. Een schoon lichaam

Door organisch te eten, vermijd je de giftige beerput van chemicaliën die in commercieel gekweekte voedingsmiddelen aanwezig zijn. Meer mensen hebben kanker, hartkwalen en zijn zwaarlijvig. Meer mensen sterven ook sneller door de consumptie van de geteelde groenten met pesticiden. Een enorme stap voor een betere gezondheid is het eten van alleen biologisch voedsel.

  1. Biologisch voedsel ondersteunt de aarde

Als grote bedrijven hun handen erbuiten houden, ondersteunt biologische productie de aarde. De productie van biologisch voedsel bestaat al duizenden jaren en is een duurzame keuze voor de toekomst. Vergelijk dat eens met moderne landbouwmethoden die het milieu vernietigen door gebruik van herbiciden, pesticiden, en meststoffen en hebben geleid tot drastische milieuschade in vele delen van de wereld. Biologische productie zorgt voor schone drinkwater en een schone omgeving voor de vissen.