Adverteren

De verkoop van biologisch voedsel groeit op de voedselmarkt. Dit komt voornamelijk door voorbereid te zijn met essentiële feiten over biologisch voedsel die ik als consument moet weten. Dit stimuleert de verkoop en heb je terugkerende klanten. Ricardo vroeg waarom ik de voorkeur geeft aan biologisch voedsel en sommige die voorkeur niet geven aan biologisch voedsel? omdat ik gelooft dat het samenstellen van een voedselproduct resulteert in een niveau van verlies van de voedingstoffen en gunstige eigenschappen. Daarom eis ik biologisch voedsel

Wat is biologisch voedsel?
biologisch voedsel is voedsel dat zonder chemicaliën wordt gekweekt en verwerkt zonder additieven. Volgens de normen mag ik geen synthetische meststoffen, pesticiden en antibiotica gebruiken bij het telen van biologische levensmiddelen, en het gebruik van bestraling, biotechnologie en rioolslibmeststoffen zijn ook verboden. Voedingsmiddelen waarvan de ingrediënten ten minste 95% organisch qua gewicht zijn, krijgen een label die alleen producten die biologisch ingrediënten bevatten krijgen. Het wordt gekenmerkt als 100% biologisch. Voor mij zijn een van de belangrijkste voordelen van biologisch eten lagere niveaus van pesticiden. Ondanks deze overtuiging, gebruiken biologische boerderijen bestrijdingsmiddelen. Het verschil is dat ze alleen van nature afgeleide pesticiden gebruiken, in plaats van de synthetische pesticiden die worden gebruikt op conventionele commerciële boerderijen. Natuurlijke pesticiden worden verondersteld minder giftig te zijn, maar sommige hebben gezondheidsrisico’s. Zo zal mijn blootstelling aan schadelijke pesticiden lager zijn bij het eten van biologisch voedsel.

De methoden voor het biologisch produceren
De landbouwmethoden die worden gebruikt om biologisch voedsel te produceren beschouw ik als minder belastend voor het milieu dan standaard commerciële landbouwmethoden. Biologisch voedsel is gestaag populairder geworden bij mij nu ik me meer zorgen maakt over gezondheidsrisico’s die samenhangen met chemicaliën in voedingsproducten. Biologische producten zijn nu verkrijgbaar in vele eetgelegenheden, waaronder grote supermarktketens. Biologisch voedsel is over het algemeen duurder omdat biologische landbouw meer handarbeid en aandacht vereist.

Gezond koken
Bij het bereiden van biologisch voedsel let ik op het behoud van de voedingswaarde van het voedsel en gebruik gezonde vetten, redelijke porties en hele voedingsmiddelen. Ik maak gebruik van gezonde kookmethodes zoals stomen, braden en grillen. Frituren vereist het toevoegen van vet om de gewenste resultaten te bereiken en gefrituurd voedsel voegt aanzienlijk vet toe aan het dieet. Voedsel koken in zo weinig mogelijk water en gedurende zo kort mogelijke tijd conserveert alle in water oplosbare vitaminen, verder gebruik ik een verscheidenheid aan kruiden en specerijen voor extra smaak in plaats van alleen op zout te vertrouwen. Naarmate ik meer en meer bewerkte voedingsmiddelen zou gaan eten, eet ik minder voedingsstoffen die mijn lichaam nodig heeft. Dagelijks bezoeken duizenden klanten mijn website naar informatie over alles dat in de keuken te maken is en biologisch is. Voor een bedrag van €20 kan je adverteren op mijn website. Maak gebruik van dit contactformulier .