Met een beetje creativiteit maak je met je eetkamer een groot verschil tijdens je diner. Door de uitstraling van je eetkamer kan je van het diner een knus diner maken of juist een extra luxe diner. De omgeving waar je zit bepaalt voor een groot deel of het diner gaat slagen of misschien wat kil blijft.

Eerst moet je de kamer decoreren met verschillende kleuren en patronen om de style te bepalen. Het toevoegen van enkele decoratieve accessoires zoals bloemen en foto’s maakt de sfeer van uw eetkamer compleet. Tot slot geef je een extra knus gevoel aan de ruimte door een vloerkleed toe te voegen.

Met slechts een paar eenvoudige stappen kan je van jouw eetkamer een leuke ruimte maken voor zowel vrienden als familie!

Kies een kleurenschema voor de eetkamer

Wanneer je je eetkamer inricht, is het belangrijk om rekening te houden met het kleurenschema. Er zijn enkele kleuren die je zullen helpen een specifieke stemming te creëren. Als je bijvoorbeeld een elegante sfeer wilt creëren, overweeg dan om warme kleuren als bruin en beige te gebruiken. Wil je een meer speelse look, ga dan voor een pastelkleur. Zorg ervoor dat je de kleuren laat terugkomen in verschillende delen van de kamer. Als je een warme kleur, zoals beige, op de muur hebt laat dit dan terugkomen in bijvoorbeeld een vaasje die je op de tafel hebt staan.

Hang foto’s in je eetkamer

Je kunt prachtige foto’s in je eetkamer hangen om het huiselijker te maken. Houd de kleuren en lay-out van je foto’s in samenhang met wat je in de rest van de ruimte hebt.

Fotogalerij wanden zijn een leuke manier om creatief te zijn met het presenteren van je favoriete momenten, herinneringen en familiefoto’s. Het is ook een goede manier om gasten te laten zien waar je gezin voor staat terwijl ze jouw huis bezoeken voor een diner.

Leg een vloerkleed in de eetkamer

Bij het kiezen van een vloerkleed moet je veel factoren in overweging nemen. Een vloerkleed kan namelijk een grote impact hebben op de ruimte waar hij ligt. Toch is een vloerkleed in je eetkamer een echte toevoeging! Door de vele rechthoekige elementen in een eetkamer kan een rond vloerkleed de hoekige ruimte doorbreken. Leg bijvoorbeeld een rond vloerkleed aan het einde van de eettafel voor een gezellige sfeer.

Zorg dus dat het volgende diner dat je gaat geven volledig in sfeer is door het interieur van je eetkamer te vernieuwen. Kies een kleurenpalet en maak de kamer persoonlijk door foto’s. Tot slot, voeg sfeer toe door een rond vloerkleed in de kamer te leggen.