Het is algemeen bekend dat mineralen een belangrijke bron zijn van al het fysieke leven dat de basis vormt van alle voeding. Voor het menselijk lichaam geldt dat ze voor ongeveer 4 procent bestaat uit mineralen. Van deze mineralen weten we dat ze niet alleen elk orgaan, maar ook alle elektrische impulsen in het lichaam besturen. Voor mineralen geldt dat ze vergelijkbaar als de 50 miljard cellen die deel uitmaken van ons lichaam afhankelijk zijn van elkaar voor hun werking. Omwille van deze reden hebben we het volledige spectrum nodig. Wanneer echter blijkt dat mineralen niet meer of in ieder geval onvoldoende aanwezig zijn in de bodem is het logische gevolg dat er al snel sprake is van het ontstaan van bepaalde gebreken. Die gebreken kunnen in de praktijk onder meer worden opgevangen door gebruik te maken van zogenaamde nano mineralen

Wat zijn nano mineralen dan eigenlijk precies?

Voor iedereen geldt dat hij of zij wellicht al wel eens heeft gehoord over mineralen. De kans dat je echter ook weet wat nano mineralen zijn is een flink stuk kleiner. Voor het woord nano geldt dat ze verwijst naar iets dat beschikt over een ontzettend kleine deeltjesgrootte. Bovendien geldt hiervoor ook dat ze opgelost kan worden in een vloeibaar medium zoals bijvoorbeeld een glas water. 

Het feit dat bijvoorbeeld nanomineralen oplossen zorgt er in de praktijk voor dat ze niet naar de bodem zinken of bijvoorbeeld aan de oppervlakte komen drijven. Specifiek voor deze mineralen geldt dat dit het gevolg is van hun unieke elektromagnetische lading evenals de zeer kleine deeltjesgrootte. Voor deze deeltjesgrootte geldt dat ze ontzettend belangrijk is voor een optimale opname van mineralen. Dit niet in het minst als gevolg van de fundamentele fysische wet welke aangeeft dat hoe kleiner een bepaald deeltje is, des te groter het relatieve deeltjesoppervlak is.

Een aanzienlijk betere absorptie in vergelijking met gewone mineralen 

Er zijn door de jaren heen menig aantal onderzoeken uitgevoerd specifiek met als doel om het absorptievermogen van mineralen te controleren. Voor de mineralen afkomstig uit gesteenten evenals kleisoorten geldt dat ze slechts voor tussen de 20 en 40 procent worden geabsorbeerd. 

Het gebeurt niet zelden dat mineralen gebonden zijn aan zogenaamde aminozuren. Op deze manier tracht men om de absorptie ervan te verbeteren. Voor zogenaamde gecheleerde mineralen geldt dat ze worden geabsorbeerd voor tussen de 50 en 60 procent. Dat brengt ons dan uiteraard bij de zogenaamde nano mineralen. 

Voor deze nano mineralen geldt dat er sprake is van een absorptievermogen van maar liefst 100 procent. Hou je de vloeistof even in de mond voordat je ze door gaat slikken? Dan zal je kunnen vaststellen dat de mineralen niet alleen per direct in het lichaam worden opgenomen, maar ook meteen kunnen worden gebruikt. Het hoeft wellicht niet benadrukt te worden dat dit een zeer belangrijke meerwaarde kan zijn in vergelijking met alternatieven die beschikbaar zijn.

Zeker de moeite meer dan waard om te ontdekken!

Voor veel mensen geldt dat ze zich nog niet hebben verdiept in de werking en vooral in de voordelen die zijn verbonden aan nano mineralen. Geldt dat ook voor jou? Dan is het de hoogste tijd om daar verandering in te brengen. Dat heeft de informatie op deze pagina alvast duidelijk gemaakt.