Het spreekt voor zich dat horecazaken behoorlijk wat zaken dienen in te vriezen. Het is voor hen van ongelofelijk groot belang dat dit op de meest optimale manier kan gebeuren. Alleen zo kan er namelijk voor worden gezorgd dat de voedingswaren langdurig goed blijven. Dat is echter niet alles. Niet alleen moet het invriezen namelijk op een zo efficiënt mogelijke manier kunnen gebeuren, daarnaast spreekt het voor zich dat er ook de nodige aandacht aan de hygiëne dient te worden besteed. Omwille van al deze redenen is het van belang om tijdig een speciale horeca vrieskast te kopen voor in jouw zaak. Dit gezegd zijnde is het zo dat er op de markt tal van verschillende horeca vrieskasten zijn terug te vinden. Welke type vrieskast nu precies voor jou het meest interessant is kan je achterhalen hier op deze pagina.

             Welke horeca vrieskasten bestaan er allemaal?

Allereerst is het zo dat je er rekening mee dient te houden dat de ene horeca vrieskast de andere niet is. Wanneer we het aanbod op de markt van naderbij gaan bekijken kan er dan ook worden vastgesteld dat er een onderscheid kan worden gemaakt tussen twee verschillende opties. Het gaat hierbij concreet om de volgende:

 

  1. Een statische vriezer;
  2. Een geforceerde vriezer;

 

Wanneer je ervoor kiest om een statische vriezer te kopen zal je kunnen vaststellen dat deze op een traditionele manier koelt. Dit betekent dat er geen sprake is van een circulatie van koude lucht in de vrieskast. De belangrijkste reden waarom menig aantal horecazaken ervoor kiezen om een statische horeca vrieskast te kopen heeft te maken met het feit dat deze niet alleen voordeliger is in aankoop, daarnaast kenmerkt ze zich ook nog eens door een bescheiden energieverbruik.

 

De tweede optie waarover je beschikt wanneer je een horeca vrieskast wenst te kopen is een geforceerde vriezer. Bij dit type van horeca vriezer wordt de lucht door een ventilator verspreid. Dit zorgt ervoor dat de vrieskast in geen tijd op temperatuur kan worden gebracht. Deze efficiënte manier van werken zorgt er in de praktijk voor dat het kopen van een geforceerde vriezer net wat duurder is in vergelijking met een statisch exemplaar.

             Interessante merken met horeca vrieskasten

Door de jaren heen hebben menig aantal merken ervoor gekozen om uit te pakken met een speciale horeca vrieskast. Het spreekt echter voor zich dat lang niet al deze merken dezelfde kwaliteit aan de dag weten te leggen. Omwille van deze reden kan het in de praktijk de moeite meer dan waard zijn om even de verschillende soorten horeca vrieskasten van verschillende merken ten opzichte van elkaar te vergelijken. Enkele mogelijks interessante merken zijn:

 

  • Polar;
  • Exquisit;
  • Saro;
  • Liebherr;
  • Combisteel;
  • ScanCool;

 

Het spreekt voor zich dat de verschillende horeca vrieskasten die op de markt zijn terug te vinden op meerdere manieren ten opzichte van elkaar verschillen. Het gaat hierbij dan zeker niet alleen maar om de uitstraling. Wat namelijk bovendien ook te denken van de garantie die wordt aangeboden? Voor verschillende merken zoals bijvoorbeeld Saro en Polar geldt dat ze bij het kopen van een horeca vrieskast een garantie geven van 2 jaar. Voor het merk Liebherr geldt dan weer dat ze een garantietermijn van maar liefst 5 jaar aanbiedt. Grondig de aankoop- en garantievoorwaarden vergelijken van je potentiële horeca vrieskast is in de praktijk dus altijd de moeite meer dan waard.

             Een energiezuinige horeca vrieskast kopen

Niet in het minst voor de horeca geldt dat het vaak erg belangrijk is om te kijken in de richting van apparaten welke over een beperkt energieverbruik beschikken. Dit geldt misschien nog wel niet in het minst bij het kopen van een horeca vrieskast. Wilt u er zeker van zijn dat uw horeca vrieskast over een zo beperkt mogelijk energieverbruik beschikt? In dat geval is het mogelijks vooral interessant om te kijken in de richting van een statische vriezer. Dit gezegd zijnde spreekt het voor zich dat het werkelijke energieverbruik sterk kan verschillen afhankelijk van de exacte vrieskast waar je uiteindelijk voor zal kiezen.

             Hou rekening met de verschillende ontdooicyclussen die er bestaan!

Op het ogenblik dat je over wenst te gaan tot het kopen van een bepaalde horeca vrieskast zal je kunnen vaststellen dat er sprake is van verschillende ontdooicyclussen. We maken op dit vlak een onderscheid tussen enerzijds de normale ontdooicyclus en anderzijds de heetgas ontdooiing. Het stelselmatig koelen van de lucht in de vrieskast zorgt ervoor dat er ijsvorming ontstaat op de verdamper. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat dit bevroren vocht regelmatig kan worden ontdooid. Alleen op deze manier kan er een optimale werking van de koeling worden gegarandeerd. De twee verschillende ontdooicyclussen stellen we hieronder in ieder geval graag even uitgebreid aan je voor.

                1.) De normale ontdooicyclus

Bij dit type van ontdooicyclus wordt er automatisch voor gekozen om de zogenaamde compressor een paar keer per dag uit te schakelen. Dit voor een aantal minuten. Op deze manier heeft het bevroren ijs welke zich op de verdamper bevindt de tijd om te smelten.

                2.) Heetgas ontdooiing

Bij deze ontdooicyclus wordt de verdamper automatisch een aantal keren per dag enkele seconden warm gemaakt. Dit zorgt ervoor dat het eventuele bevroren ijs meteen zal smelten. Het belangrijkste voordeel van dit type van ontdooiing is terug te vinden in het feit dat de temperatuur in de horeca vrieskast nauwelijks wordt beïnvloed. Hierdoor kan de kwaliteit van de producten die er zich in bevinden aanzienlijk langer gegarandeerd worden. Daarnaast is het zo dat deze manier van ontdooien in de praktijk ook veruit het minste energie verbruikt.

             Vergelijk verschillende horeca vrieskasten

Op het eerste zicht lijkt elke horeca vrieskast dan misschien wel hetzelfde, in de praktijk zal al snel duidelijk worden dat dit helemaal niet het geval is, integendeel. Door verschillende horeca koelkasten met elkaar te vergelijken kan ervoor worden gezorgd dat je precies te weten komt welk exemplaar nu voor jou precies het interessantst is. In ieder geval, ben jij ook van plan om een (nieuwe) horeca vrieskast te kopen? Dan mag het duidelijk zijn dat er best wel een aantal aandachtspunten bestaan waar je rekening mee zal willen houden.